Målarböcker

Målarböcker för barn och vuxna

Det är och har varit en trend under ett längre tag där vuxna och barn målar i målarböcker. Numera finns det mycket målarböcker både för barn och vuxna. De målarbilder som är för vuxna är storsäljare och det är många som målar i ett avslappnande syfte för att få en stunds lugn och ro. Jag har provat själv och det är riktigt skönt att sitta ner och måla en stund.

Man blir avslappnad

När du sitter ner med en målarbok och bara slappar, så blir man lugn och fin. Det tar en lite stund att varva ner, men man kommer verkligen ner i varv vilket är riktigt skönt måste jag säga. Jag har målat i målarböcker med lite tuffare motiv och dessa har passat mig bra. Målarböcker låter ju inte så där jättecoolt, men det finns bra bilder att färglägga, som inte är påsk eller prinsessor liksom. För oss som vill ha lite coolare målarböcker.

malarboken

Tränar på fokus

När man målar så tränar man faktiskt sitt fokus. Man blir bara här och nu och fokus blir naturligt. Det sägs att det även är bra att färglägga målarböcker för äldre då de tränar sina ögon om de har fått sämre syn. Motoriken tränas även den faktiskt. Just att det är lite pilligt samt att man skall hålla sig innanför linjerna gör att det sker en helt naturlig träning för motoriken.

Rekommenderar målarböcker

Jag rekommenderar absolut att man sätter sig ner och målar en stund helst varje dag. Det är bra träning för flera saker jag nämnde här ovan samt det är ett skönt sätt att bli avslappnad på.

 

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *